Limak Atlantis

Omgeving Limak Atlantis – wat kan je in de buurt doen?

Je ligt heerlijk op een ligbedje bij het zwembad van Hotel Limak Atlantis. Je wordt op je wenken bediend en je voelt je vogelvrij. Maar nu je dan toch in Turkije bent, kan het leuk zijn de omgeving te leren kennen. Het hotel heeft natuurlijk een groot aanbod aan activiteiten en zwemmogelijkheden, maar een uitstapje geeft je net een beetje verrijking tijdens je reis. Wat die mogelijkheden zijn, wordt hieronder verteld.

Bezoek Canyon Köprülü

Canyon Köprülü ligt in een nationaal park en is daarmee gelijk ook de belangrijkste attractie van Belek. Je hebt hier prachtige bomen en planten en veel wilde dieren, zoals wolven, konijnen, vossen en herten. Hier zijn ook echte paradijsvogels te zien en enorme schildpadden. De rivier die hier doorheen loop is perfect om te kamperen of als je wilt gaan raften. Prachtige dennen en cipressen staan aan de kant van de oever. Dit geeft een heel mooi uitzicht vanaf de boot of als je er tussendoor wandelt.

Plan een trip naar de oude stad Side

Side is een oude stad dat 45 kilometer van Belek verwijderd ligt. Je ziet hier de overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals een aquaduct of een agora (marktplaats) of typische Romeinse baden. Er bevindt zich hier ook nog een theater, wat nu alleen in de zomer geopend is voor opera en volksvoorstellingen. Je betaalt echter wel entree om het theater te bezoeken. Aan het einde van dag is het mooi om de ruïnes van Side te bezichtigen, want dan staat de zon perfect. Bekijk dan gelijk de Apollo tempel.

Jeep safari? Of liever raften?

Boek een excursie tijdens je verblijf in Limak Atlantis hotel in Belek. Het hotel kan je hier meer informatie over geven, maar ook rondom het hotel en in Antalya en Belek zelf heb je diverse touroperators die je verder kunnen helpen. Je kunt bijvoorbeeld een jeepsafari doen en zo kennis maken met de cultuur en natuur van Turkije. Je rijdt zo de bergen in! Of ga raften in één van de canyons met uitzicht op het Taurusgebergte. Vaak wordt zo’n tour georganiseerd waarbij je opgehaald wordt bij het hotel. Informeer of er een maaltijd is inbegrepen. Erg leuk om zo’n excursie te doen tijdens je vakantie!

De stad van Sinterklaas

Het plaatsje Demre ligt aan de Zuidkust van Turkije. Vroeger stond het bekend als Myra, beter bekend als de stad van Sint-Nicolaas. Hij heeft zijn oorsprong in deze stad liggen. Zijn basiliek is niet meer in goede staat en alleen de overblijfselen zijn nog te zien. Wel kun je het monument van de heilige man aanschouwen aan de voorkant van de ruïnes van de basiliek. Wat ook erg mooi is bij deze stad, zijn de rotsen aan de kust. Bezoek de Myra Akropolis terwijl je daarna lekker uitwaait op het Andriakestrand.

Haaien kijken in Antalya

In Antalya zit één van de grootste aquaria van de wereld. Je hebt er wel meer dan veertig aquaria. Hier zwemmen verschillende soorten mooie vissen. Na een tour langs deze aquaria kom je in een grote tunnel van wel 131 meter lang en 3 meter breed. Haaien zwemmen boven je hoofd! Je kunt hier onderwatershows bekijken, waar zeemeerminnen in het water zwemmen. Of kies ervoor om vissen eten te geven. Het park is zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 20.00 uur geopend. Op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 607 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen