Limak Atlantis

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Limak Atlantis

Iedereen vult op zijn/haar eigen manier de zomervakantie in. Sommige mensen vinden het heerlijk om alleen maar op het strand te liggen, terwijl andere mensen het ook leuk vinden om iets te zien, iets te doen of om iets te beleven. Ongeacht waar jouw voorkeur naar uit gaat, is hotel Limak Atlantis een prima hotel. Dit hotel heeft namelijk een sublieme ligging, waardoor je zowel van de omgeving als van het strand kunt genieten. Verder heeft het hotel ook nog alle faciliteiten waar je maar naar op zoek kunt zijn, waaronder meerdere zwembaden en een uitgebreid wellnesscentrum.

In ons artikel ‘X redenen om een verblijf in hotel Limak Atlantis’ te boeken, hebben we meerdere redenen gegeven waarom een verblijf in dit hotel aan te raden is. Eén van de belangrijkste redenen is in onze ogen de ligging van dit hotel; het hotel ligt namelijk in de Turkse badplaats Belek. Het hotel ligt echter niet in het centrum van deze stad, maar juist ten zuidoosten van de stad. Je geniet hierdoor van veel rust, maar je kunt ook een bezoek brengen aan het gezellige centrum van Belek.

Dankzij de sublieme ligging geniet je ongetwijfeld van een heerlijke vakantie. wil je tijdens jouw vakantie graag iets zien, iets doen of iets beleven? Ook dan zit je goed in deze regio. Wat ons betreft zijn er meerdere bezienswaardigheden in de buurt die aan te raden zijn. Welke bezienswaardigheden dit zijn? De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Limak Atlantis bespreken we graag in dit artikel.

Centrum van Belek

De stad Belek is sinds enkele jaren volledig tot bloei gekomen. Enkele jaren geleden zagen namelijk meer en meer mensen in dat dit een heerlijke stad is voor een rustgevende zomervakantie. Men had dit in Belek ook al snel door, waarna men meer en meer luxe resorts ging bouwen. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat langs de kustlijn van Belek meerdere luxe resorts te vinden zijn. Het hotel Limak Atlantis is daar één van de voorbeelden van.

Aangezien dit hotel niet in het centrum van Belek ligt, geniet je van onwijs veel rust. Aan de ene kant van het hotel vind je namelijk de zee en het strand, terwijl je aan de andere kant van het hotel een prachtige golfbaan vindt. Wil je alsnog genieten van het centrum van Belek? Dan sta je binnen enkele minuten in het centrum van Belek; je kunt daar eventueel de taxi voor pakken, maar je kunt uiteraard ook lekker een stukje wandelen. Als je een stukje naar het centrum van Belek wandelt, kom je bovendien langs prachtige golfbanen. Deze golfbanen vormen een perfecte ‘scheiding’ tussen het centrum en de verschillende prachtige hotels, waaronder Limak Atlantis.

Op een ochtend of op een avond is het in ieder geval erg leuk om eens het centrum van Belek te bekijken. Dit centrum is niet al te groot, maar je vindt hier wel de Turkse gastronomie terug. Je kunt bijvoorbeeld de Turkse markten afstruinen, je kunt even genieten van een terrasje of je brengt een bezoek aan één van de (luxere) winkels. Al met al kan je in dit centrum zeker enkele uren met veel plezier doorbrengen. Bovendien vormt dit een heerlijke variatie op het leven in en rondom het hotel; wellicht ben je de zwembaden en het privéstrand na enkele dagen ook wel een beetje zat. Een bezoek aan het centrum van Belek zorgt in dat geval voor de gewenste variatie én het gewenste vermaak.

Canyon Köprülü

Om meerdere redenen is de omgeving rondom Belek zeer populair. Eén van die redenen is terug te vinden in de aanwezigheid van de resorts, maar een andere reden is terug te vinden in de prachtige natuur. Rondom Belek vind je namelijk meerdere natuurgebieden; het is bijvoorbeeld ook zo dat in deze omgeving méér dan 100 verschillende vogelsoorten leven. Dat geeft duidelijk aan dat deze omgeving veel moet bieden.

Dat blijkt eigenlijk direct als je een bezoek brengt aan Canyon Köprülü; dit is zonder twijfel het mooiste natuurgebied in de buurt van Belek. In dit natuurgebied vind je prachtige bomen, wilde dieren en prachtige vergezichten. Je vindt hier onder meer konijnen, herten, vossen en onwijs veel verschillende vogels. Ben je een liefhebber van schildpadden? In Canyon Köprülü is de kans groot dat je schildpadden tegenkomt in één van de wateren. Al met al is een bezoek aan dit prachtige natuurgebied absoluut aan te raden. Bijkomend voordeel is dat dit natuurgebied op slechts 30 kilometer van hotel Limak Atlantis gelegen is. Met de taxi kan je direct naar dit natuurgebied gebracht worden, waarna je geniet van de prachtige flora en fauna.

Antalya

De naam Antalya klinkt ongetwijfeld bekend in jouw oren; dit is één van de grootste steden aan de zuidkust van Turkije. Deze stad staat niet alleen bekend vanwege de grootte, maar ook vanwege de pracht en praal. In deze stad vind je bijvoorbeeld een prachtige kustlijn, historische gebouwen, een compleet oud centrum en moderne winkelcentra. Het moderne centrum van Antalya staat eigenlijk in schril contrast met het oude centrum, Kaleici, genaamd. In Kaleici vind je bijvoorbeeld allerlei ruïnes uit vroegere tijden, terwijl het moderne centrum allerlei luxe winkelcentra bevat. In die luxe winkelcentra is het heerlijk om een ochtendje te shoppen, maar een bezoek aan het oude centrum is ook zeker aan te raden.

In onze ogen is de stad Antalya het bezoeken meer dan waard. De belangrijkste reden hiervoor? De veelzijdigheid van de stad. Ongeacht wat jouw voorkeuren zijn, kan je je vermaken in deze gezellige en zeer fraaie stad. In de stad kan je echt genieten van de Turkse cultuur, maar je kunt je ook wanen in de westerse wereld. In de moderne winkelcentra in en rondom Antalya vind je immers alle bekende (kleding)merken terug. Wil je liever op een authentieke manier shoppen? Dan breng je een bezoek aan één van de vele markten in het centrum van Antalya. Al met al biedt deze stad onwijs veel voor een leuke ochtend of een leuke avond!

Düden watervallen

Vind je het spectaculair om naar een geweldige waterval te kijken? Ook dan zit je goed in deze omgeving. Rondom Belek vind je namelijk meerdere watervallen terug, waarbij wij de Düden watervallen zeker aan kunnen raden. Deze watervallen zijn te vinden tussen Belek en Antalya in en weten zich op één manier ongekend te onderscheiden; de waterval komt in de zee uit. Normaliter komt de waterval in een meertje of in een riviertje uit, maar de Düden watervallen storten zo’n 40 meter naar beneden en komen vervolgens in de zee uit.

Rondom de Düden watervallen vind je prachtige gebieden terug, inclusief enkele grotten. Deze grotten kan je ook bezoeken; een bezoekje aan de Düden watervallen is dus om meerdere redenen zéér interessant. Indien je een bezoekje aan deze watervallen wenst te brengen, kan je vanuit Belek met het openbaar vervoer of met de taxi gaan. Wij raden een taxi zeker aan; met een taxi ben je razendsnel bij deze watervallen, terwijl je hier ook niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. De taxi’s zijn in Turkije namelijk vrij voordelig te noemen!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 607 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen