Limak Atlantis

Activiteiten Limak Atlantis – wat kan je in de buurt doen?

Op 40 kilometer ten oosten van de stad Antalya ligt Limak Atlantis in het toeristenparadijs Belek. Belek is een vakantieoord dat midden in de Turkse Riviera ligt. Jaarlijks ontvangt de stad tienduizenden toeristen, die er komen genieten van het heerlijke klimaat en de prachtige cultuur. Belek is de plaats waar luxe, natuur, sport en een prachtige cultuur samenkomen. Het Limak Atlantis resort ligt direct aan het prachtige zandstrand van Belek. De loungebedden en de parasols staan op het strand al voor je uitgestald. Er is voor de gasten van het resort ook een speciale pier aangelegd. Deze pier loopt enkele tientallen meters het water in en is uitgerust met loungebanken en parasols. Maar er is nog meer te doen…

Stap de natuur in

In de omgeving van het resort en Belek is een grote variatie aan natuur te vinden. Zowel de flora als de fauna is in deze omgeving goed vertegenwoordigd. In het gebied leven bijna 100 vogel soorten alleen al. En dan hebben we het nog niet eens over alle andere dieren die er leven. Huur een auto of een fiets en trek de omgeving in. Er is op internet en bij de receptie van het resort een hoop informatie te vinden over de natuurparken en andere natuurbezienswaardigheden in de omgeving. Ook de verschillende bomen en planten zijn zeer speciaal in de omgeving. Op het terrein van het hotel kom je ook veel verschillende bomen tegen, vooral palmbomen. Die zal je überhaupt wel veel zien in deze omgeving.

Stap terug in de tijd in Aspendos

Aspendos is een historische stad die door de Grieken gesticht is. Destijds, tiende eeuw voor Christus, was het een erg belangrijke stad waar de Romeinen heersten. Je vindt hier nu nog oude restanten terug van een Romeins aquaduct. Ook zie je nog een goed bewaard theater uit de oudheid. Elk jaar worden hier nog klassieke optredens, zoals opera en ballet, gegeven. Vanaf de heuvel boven het theater zijn de restanten van een markthal, agora (marktplein), een monumentale fontein en een raadszaal te zien.

Een dagje golfen

Belek staat bekend om de vele golfresorts. In de buurt heb je dan ook genoeg golfclubs waar je je een dagje kunt vermaken. Vraag bij de informatiebalie van het Limak Atlantis Hotel welke golfclubs geopend zijn en hoe je daar het best kunt komen. In de buurt is namelijk de Montgomerie Golf-Course, deze is maar op 2 kilometer afstand. Maar je hebt er veel meer in de nabije omgeving, want de National Golf Club is de grootse en bekendste.

Shoppen in Belek

Het centrum van Belek is net één grote markt. Overal staan kraampjes en worden veel namaakspullen verkocht. Merken als Gucci, Dior en Armani vliegen je daar om de oren. De concurrentie is er groot en je hebt zeker baat bij afdingen. Je wordt regelmatig aangesproken om iets te kopen. Houd je hier niet van? Dan is dit de verkeerde plek om te winkelen. Wil je goedkoop wat spullen kopen? Dan ben je absoluut hier op de goede plek! Tussen de winkels door heb je ook wat eetkraampjes, waar je Turkse etenswaren en kruiden kunt kopen. Erg lekker!

Bezoek het centrum van Belek

Belek wordt gezien als gezellige, toeristische badplaats. Maar als je het centrum van Belek binnenloopt, zie je vooral antieke elementen. Je vindt in het centrum van Belek namelijk allerlei restanten uit de oudheid. Dit verwacht je in eerste instantie niet, omdat het erg toeristisch is. Maar het creëert er op deze manier wel sfeer. Ruïnes gemixt met nieuwe elementen, zoals luxe hotels en winkelcentra domineren het stadje. Apart om te zien, maar leuk om even doorheen te lopen.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 607 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen